Welke schoen past het beste bij jou?

Door Frank
Welke schoen past het beste bij jou

Bij elk lichaam is er een andere soort schoen die het meest geschikt is. Dit is afhankelijk van je lichaamsbouw, je lengte, maar ook van de vorm en stand van je voeten. Pumps met een dunne hak, zoals die van Tamaris, zijn ideaal om je benen langer en slanker te laten lijken en geven je een elegante uitstraling. Pumps zijn erg chique hakken die je toch bij veel gelegenheden aan kunt, maar ze zetten wel meer druk op je voeten en knieën dan andere hakken. Een pump met dunne hak past dus het beste bij mensen die al wat ervaring hebben met het lopen op hakken en op zoek zijn naar een hak die hen slanker doet lijken. Heb je niet veel ervaring met hakken? Er zijn nog allerlei andere modellen op de markt waaruit je kunt kiezen. Lees verder om erachter te komen welke hak het beste bij jou past.

Schoenen met een blokhak

Blokhakken kom je het vaakst tegen bij enkellaarsjes. De enkellaarsjes van Floris van Bommel hebben blokhakken en zijn ideaal voor vrouwen met nog weinig ervaring met op hakken lopen, of voor vrouwen die snel last krijgen van hun lichaam bij het dragen van hakken. Deze enkellaarsjes met blokhak bieden veel stabiliteit en comfort en ondersteunen je lichaam een stuk beter dan andere soort hakken. Deze hak past het beste bij je als je actief bent op een dag of wanneer je snel last krijgt van hakken.

Plateau Hakken

Schoenen met een plateau hak, zoals stoere laarsjes, geven je extra lengte zonder druk op je lichaam te zetten. Een plateau hak is immers een verhoging die onder de hele voet geplaatst is, dus je voet neemt geen onnatuurlijke houding aan in de schoen. De druk wordt dus over de hele voet verdeeld, waardoor je lichaam minder belast wordt. Deze soort hakken zijn ideaal voor mensen die om lichamelijke redenen geen hakken kunnen dragen. Wel moet je er rekening mee houden dat plateau hakken al snel een heel stoere uitstraling hebben.

De ultieme hoge hak

Het meest chique van alle hakken is natuurlijk de stiletto hak. Dit is een dunne, hoge hak van ongeveer 10 centimeter hoog met een puntige vorm. Je vindt deze hak onder pumps, waarbij de schoenvorm vaak een puntige neus heeft. Deze hak onderscheidt zich van meer gewone pumps door de hoogte, maar ook door hoe smal de hak is. Voor deze hakken heb je dus echt flink wat ervaring nodig, want het vraagt heel veel aan je lichaam om hier stabiel op te kunnen staan en lopen.

You may also like